www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download
 
 Announcement 
   Jesteś nowy? Kliknij tutaj!    Zgłoś grę Civ6     Zgłos grę Civ5    Zgłoś grę Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIĘ NA GRĘ    Na ircu jest users osób. Załaduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic


Dyplo 7 - pytania i odpowiedzi
Author Message
cheos 


Nieznany

xfire: cheos01
Helped: 4 times
Age: 45
Joined: 04 Mar 2007
Posts: 6959
Piwa: 53/122
starszy chorąży sztabowy  Złoty zlotowicz - 6 zlotów  Złoty sponsor KAC - Główny sponsor KAC  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  I miejsce w Dyplo - Dyplo6  II miejsce w Dyplo - dyplo5  II miejsce w Dyplo - Dyplo8  II miejsce w Dyplo - DyploAnonim  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 10  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 9  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4,5 
  Posted: 2012-01-16, 21:27   Dyplo 7 - pytania i odpowiedzi

Tutaj będę wklejał odpowiedzi na niektóre pytania.
_________________
Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć.
Last edited by cheos on 2012-01-16, 21:53; edited 1 time in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
cheos 


Nieznany

xfire: cheos01
Helped: 4 times
Age: 45
Joined: 04 Mar 2007
Posts: 6959
Piwa: 53/122
starszy chorąży sztabowy  Złoty zlotowicz - 6 zlotów  Złoty sponsor KAC - Główny sponsor KAC  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  I miejsce w Dyplo - Dyplo6  II miejsce w Dyplo - dyplo5  II miejsce w Dyplo - Dyplo8  II miejsce w Dyplo - DyploAnonim  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 10  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 9  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4,5 
Posted: 2012-01-16, 21:35   Czy można dzielić się złotem z łupów wojennych ?

Tak, można ale jedynie do wysokości zdobytego w ten sposób złota. Nie można płacić nikomu złotem za udział w wojnie.
Zdobyte złoto powinno być udokumentowane. Można to zrobić na dwa sposoby:
1. Każdorazowo np. podczas operacji zdobycia miasta.
2. Ogólnie: na początku tury wklejamy stan kasy, po serii plądrowań i/lub podbiciu miast wklejamy stan kasy.
Proszę o pełne screeny (oczywiście na tajnym) bez zaciemnień i zamazań.
_________________
Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
cheos 


Nieznany

xfire: cheos01
Helped: 4 times
Age: 45
Joined: 04 Mar 2007
Posts: 6959
Piwa: 53/122
starszy chorąży sztabowy  Złoty zlotowicz - 6 zlotów  Złoty sponsor KAC - Główny sponsor KAC  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  I miejsce w Dyplo - Dyplo6  II miejsce w Dyplo - dyplo5  II miejsce w Dyplo - Dyplo8  II miejsce w Dyplo - DyploAnonim  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 10  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 9  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4,5 
Posted: 2012-01-16, 21:47   Czy można przekazać nowo zdobyte miasto w tej samej turze ?

Tak, można przekazać nowo zdobyte miasto w tej samej turze pod pewnymi warunkami:
1) Przekazanie może nastąpić jedynie swojemu sojusznikowi, który również prowadzi wojnę z podbijaną nacją.
2) W okolicy miasta nie stacjonują wojska strony trzeciej nie biorącej udziału w konflikcie.
3) Przekazanie miasta ma na celu podział łupów wojennych i/lub bieżąca korektę granic.
Przekazanego miasta nie można ponownie przekazać aż do odwołania gdy Admin wyrazi na to zgodę !
_________________
Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
cheos 


Nieznany

xfire: cheos01
Helped: 4 times
Age: 45
Joined: 04 Mar 2007
Posts: 6959
Piwa: 53/122
starszy chorąży sztabowy  Złoty zlotowicz - 6 zlotów  Złoty sponsor KAC - Główny sponsor KAC  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  I miejsce w Dyplo - Dyplo6  II miejsce w Dyplo - dyplo5  II miejsce w Dyplo - Dyplo8  II miejsce w Dyplo - DyploAnonim  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 10  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 9  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4  Przeżycie w Dyplo - Dyplo4,5 
Posted: 2012-01-16, 22:28   Co jeżeli sojusznik nie wywiąże się z innych części umowy ?

Przekazanie złota sojusznikowi to wewnętrzna sprawa władcy. Admin nie ingeruje i nie pilnuje przestrzegania umów Władców.
Otrzymane złoto jest przekazywane do nadawcy na jego koszt i odpowiedzialność.
Admin nie będzie wysyłał złota pod jakimiś warunkami.
Opcja, "proszę wyślij złoto jak tylko otrzymam ustalone miasto" nie będzie brana pod uwagę.
Admin nie jest też windykatorem i nie ma zamiaru wysłanego złota odzyskiwać.
_________________
Życie to bajka, tylko Dżina ciężko znaleźć.
Last edited by cheos on 2012-01-16, 22:29; edited 1 time in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Podobne Tematy
Topic Author Forum Replies Last Post
No new posts Announcement: Kronika Dyplo Miś
Kacowski Dyplo "Mały Miś" 683 2011-11-18, 18:30
Rihiter
No new posts Announcement: Reguły Dyplo #2
LDeska Dyplo #2 54 2007-07-15, 15:10
LDeska
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. Announcement: DYPLO 13 W PIGUŁCE
Rihiter Dyplo XIII 0 2018-01-26, 22:21
Rihiter
No new posts Announcement: Kronika Dyplo 7
cheos Dyplo 7 886 2012-10-02, 20:52
Lary33
No new posts Announcement: Wyniki Dyplo 7
cheos Dyplo 7 6 2012-10-10, 20:26
cheos

Czas generowania strony : 0.22 s.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group