www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download
 
 Announcement 
   Jesteś nowy? Kliknij tutaj!    Zgłoś grę Civ6     Zgłos grę Civ5    Zgłoś grę Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIĘ NA GRĘ    Na ircu jest users osób. Załaduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic


Nie mogę dołączyć do rozgrywki online
Author Message
Zalmoksis


Joined: 19 Oct 2011
Posts: 4
Posted: 2011-10-19, 17:17   Nie mogę dołączyć do rozgrywki online

Było tak: zaczęliśmy z kolegami grę online, pograliśmy trochę, zapisaliśmy. Hostował jeden z kolegów. Dwa dni później chcieliśmy kontynuować, ale niestety zawsze przy próbie połączenia robi się u mnie crash, wyskakuje okienko czy chcę powiadomić Microsofta i gra się zamyka. Czy ktoś z forumowiczów miał może podobne problemy lub wie skąd inąd jak sobie z czymś takim poradzić?

System jest XP SP3. Firewall software'owy jest ZoneAlarm, ale z zupełnie wyłączonym OIDP też jest problem. Internet jest przez Neostradę (Livebox). Nie wiem, co tu jeszcze może wpływać...
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Cholernik 



xfire: Cholernik
Helped: 14 times
Age: 35
Joined: 11 Oct 2010
Posts: 2461
Piwa: 53/27
podpułkownik  Brązowy zlotowicz - 1 zlot  Pomocna dłoń – pomógł minimum 10 razy  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo 9  Przeżycie w Dyplo - Dyplo Miś 2  I miejsce w Pucharze KAC - w turnieju drużynowym Civ 5  Wygrany jeden GOTM 
Posted: 2011-10-19, 19:53   

Niech sejwa uruchamia ta osoba co stawiała serwer, oraz spróbuj/spróbujcie wykasować wszystkie autosave z folderu: \Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\Saves\multi\auto\
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Zalmoksis


Joined: 19 Oct 2011
Posts: 4
Posted: 2011-10-20, 16:00   

Cholernik wrote:
Niech sejwa uruchamia ta osoba co stawiała serwer, oraz spróbuj/spróbujcie wykasować wszystkie autosave z folderu: \Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\Saves\multi\auto\


Sejwa oczywiście uruchamia ta sama osoba. Co do autosave'ów, spróbujemy to dziś wieczorem sprawdzić, dam znać, czy coś pomogło.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
MacDante 



Age: 41
Joined: 06 Jan 2006
Posts: 320
Piwa: 3/2
Location: Warszawa
starszy szeregowy  Brązowy zlotowicz - 2 zloty 
Posted: 2011-10-20, 18:51   

pomagają 2 rzeczy:
1. restart steama kazdej z osób grających
2. sprawdzenie spójności plików we właściwościach gry na steamie
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Zalmoksis


Joined: 19 Oct 2011
Posts: 4
Posted: 2011-10-24, 00:33   

Cholernik wrote:
Niech sejwa uruchamia ta osoba co stawiała serwer, oraz spróbuj/spróbujcie wykasować wszystkie autosave z folderu: \Documents\My Games\Sid Meier's Civilization 5\Saves\multi\auto\


Nie pomogło.
Sprawdzanie spójności też nic nie daje, zawsze znajduje jeden błąd, co podobno jest normą, coś tam niby dociąga, ale nic to nie zmienia. Uprzedzę sugestię: gra była już dwukrotnie reinstalowana, też niczego to nie zmieniło :/

Edit:
Jeśli ja założę grę, wszystko jest w porządku: inny gracz może się dołączyć do mojej. I przywrócenie gry z sejwa działa bez problemów. Próbowałem być sprytny i odpalić sejwa zrobionego przez innego gracza u siebie, ale wyskakuje błąd "C++ runtime library"...
Last edited by Zalmoksis on 2011-10-24, 00:50; edited 1 time in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Maiar



xfire: Languorous_Maiar
Helped: 1
Age: 23
Joined: 09 Oct 2010
Posts: 2262
Piwa: 21/332
podpułkownik  Brązowy zlotowicz - 1 zlot  Brązowy civmaniak – najwięcej rozegranych gier  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo Miś  I miejsce w Pucharze KAC - w turnieju drużynowym Civ 5 
Posted: 2011-10-24, 06:46   

Cholerny, przecież błąd runtime stary jak sama civka.
Rozwiązanie?
Trzeba posiadać autosave i cofnąć się kilka turek do tyłu.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Zalmoksis


Joined: 19 Oct 2011
Posts: 4
Posted: 2011-10-24, 11:55   

Maiar wrote:
Cholerny, przecież błąd runtime stary jak sama civka.
Rozwiązanie?
Trzeba posiadać autosave i cofnąć się kilka turek do tyłu.


Akurat ten przypadek, to był testowy, zakładałem ze znajomym grę na dwóch graczy i zapisywałem w pierwszej turze. Błąd runtime library wystąpił akurat, jak próbowałem takiego sejwa zrobionego przez znajomego uruchomić u mnie. Problem dołączaniu do gry był trochę inny, znaczy komunikat był taki typowy jak OIDP w przypadku, gdy aplikacja próbuje pisać po nie swojej pamięci. Treści nie zacytuję, bo nie mam teraz pod ręką, ale to takie standardowe okienko z sugestią wysłania danych do Microsoftu --;
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Podobne Tematy
Topic Author Forum Replies Last Post
No new posts Regulamin rozgrywki.
Rihiter Dyplo "Miś" 2 0 2011-11-21, 03:25
Rihiter
No new posts Rozgrywki z KOPem....
czyli o tym jak spolecznosc multi na civ.org.pl przestala istniec....
Cola Pogawędki różniste 23 2006-05-20, 15:36
Cola
No new posts GotM - Rozgrywki single-player
Game of the Month - Gra Miesiąca
Azazell Gadanie o Civ(4)kowym Graniu 31 2007-08-01, 01:08
Azazell
No new posts Więcej opcji konfiguracji rozgrywki
VGT Gadanie o Civ(5)kowym graniu 3 2013-08-06, 21:01
VGT
No new posts Ogólna taktyka na początek rozgrywki
LDeska Forum juz nie tajne 29 2007-10-19, 16:53
pawelt

Czas generowania strony : 0.49 s.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group