www.civilization.org.pl
Forum •  FAQ •  Search •  Memberlist •  Usergroups •  Register •  Log in •  Download
 
 Announcement 
   Jesteś nowy? Kliknij tutaj!    Zgłoś grę Civ6     Zgłos grę Civ5    Zgłoś grę Civ4         Mistrz sezonu    IRC, TUTAJ UMÓWISZ SIĘ NA GRĘ    Na ircu jest users osób. Załaduj obrazek Czytnik RSS 

Previous topic «» Next topic


Civilization 5 replay generator
Author Message
Nefliqus 



Helped: 5 times
Joined: 16 Sep 2010
Posts: 2933
Piwa: 49/67
Location: Wawa/Wroc
podpułkownik  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  II miejsce w Pucharze KAC - I Puchar Kac Civ5 
Posted: 2011-05-22, 10:34   Civilization 5 replay generator

Na stronie http://civ5.flexd.net można sobie wygenerować replay gry Civilization V.

Tu macie wersję offline:
http://forums.civfanatics...49&d=1304641288

Screen:


Wątek na civfanatics:
http://forums.civfanatics...ad.php?t=388160

Przykładowy replay z mojej gry:
http://civ5.flexd.net/rep...0a6741499000026

PS Ten cały replay dorobiony przez użytkowników jest dowodem na to jak ta gra była niechlujnie wydana przez Firaxis. :( Nie wiem tylko czy zrobili to specjalnie tak aby zarobić na dodatkach czy po prostu nie mieli czasu. W każdym razie znowu poczułem się oszukanym bo zdałem sobie sprawę że kupiłem niedokończony produkt.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl szczegóły
Nefliqus 



Helped: 5 times
Joined: 16 Sep 2010
Posts: 2933
Piwa: 49/67
Location: Wawa/Wroc
podpułkownik  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  II miejsce w Pucharze KAC - I Puchar Kac Civ5 
Posted: 2011-06-10, 09:50   

Udało się wygenerować replay z gry multiplayer, plik replay jest generowany w momencie wygranej lub przegranej. Wystarczy otworzyć save multi w trybie single player, gra się od razu kończy i generuje się replay. Potem wystarczy tylko wgrać taki plik na stronę WWW http://civ5.flexd.net i gotowe. Jak chcemy widzieć mapę to po prostu klikamy "One more turn" i CTRL+S, potem save mapy i wgrywamy mapę na stornie WWW http://civ5.flexd.net. Niestety przy okazji wyszło kolejne niedociągnięcie Civ5 odnośnie gier MP bo w ten sam sposób można szpiegować przeciwnika po zakończeniu sesji gry :(
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Maiar



xfire: Languorous_Maiar
Helped: 1
Age: 24
Joined: 09 Oct 2010
Posts: 2263
Piwa: 21/332
podpułkownik  Brązowy zlotowicz - 1 zlot  Brązowy civmaniak – najwięcej rozegranych gier  Obibok – nie grał od 90 dni  Przeżycie w Dyplo - Dyplo Miś  I miejsce w Pucharze KAC - w turnieju drużynowym Civ 5 
Posted: 2011-06-10, 14:29   

To jest niedociągnięcie tylko tego replaya, nie samej civ. Przecież zanim nie zrobiono generatora, nie można było tak szpiegować. : P (No chyba że znalazłoby się kogoś, kto wszedł by za stronę przeciwną.) No nic, super sprawa jednak. Tylko dziwi mnie czemu w teamie Giggsa, Bobka vs Alduviel, Opi Ci pierwsi wygrali na czas w 1900 którymś?
Last edited by Maiar on 2011-06-10, 14:31; edited 2 times in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Nefliqus 



Helped: 5 times
Joined: 16 Sep 2010
Posts: 2933
Piwa: 49/67
Location: Wawa/Wroc
podpułkownik  Piwosz – otrzymał minimum 25 piw  Obibok – nie grał od 90 dni  II miejsce w Pucharze KAC - I Puchar Kac Civ5 
Posted: 2011-06-10, 16:02   

Maiar wrote:
To jest niedociągnięcie tylko tego replaya, nie samej civ. Przecież zanim nie zrobiono generatora, nie można było tak szpiegować. : P (No chyba że znalazłoby się kogoś, kto wszedł by za stronę przeciwną.) No nic, super sprawa jednak. Tylko dziwi mnie czemu w teamie Giggsa, Bobka vs Alduviel, Opi Ci pierwsi wygrali na czas w 1900 którymś?


Mapę niestety można poznać i bez tego replay. Save multi powinien być zabezpieczony hasłem. A wygrana jest na czas bo Giggs dał mi save o jedną turę zgranego za szybko i w ramach testów poklikałem jeszcze na single player.
Last edited by Nefliqus on 2011-06-10, 17:24; edited 1 time in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
MacDante 



Age: 41
Joined: 06 Jan 2006
Posts: 320
Piwa: 3/2
Location: Warszawa
starszy szeregowy  Brązowy zlotowicz - 2 zloty 
Posted: 2011-06-12, 21:05   

2K pracuje właśnie nadd GRAPHEM :)
zresztą zobaczcie sami :)

http://forums.2kgames.com...8624-Discuss...

a i tak nic nie przebije pytania Nefa w tym wątku, cytuję :
Quote:
how much cost this DLC?

LOL :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Last edited by MacDante on 2011-06-12, 21:06; edited 1 time in total  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Display posts from previous:   
Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to:  

Podobne Tematy
Topic Author Forum Replies Last Post
No new posts Sticky: Civilization V na na Linuksie
barnaba Sprawy techniczne 5 2018-09-15, 15:55
vester11
No new posts Sticky: Kanał TeamSpeak'a: Civilization KAC
Stały kanał komunikatora głosowego TeamSpeak.
D@mian Sprawy techniczne 7 2008-11-02, 17:21
domel
No new posts jak przenieść katalog save/replay
z domyślnej lokalizacji na dowolną
tBViper Sprawy techniczne 4 2009-12-06, 20:30
tBViper
No new posts Gdzie kupię Civilization I lub Civilization chronicles?
markos63 Pogawędki różniste 1 2009-07-10, 14:26
gaston
No new posts Civilization V
Civilization V nie działa
Dawid123 Gry w trybie jednego gracza 3 2017-08-03, 15:06
purade

Czas generowania strony : 0.20 s.

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group